KONČAR-MES ventilatori prema posebnim zahtjevima kupca

KONČAR-MES finalizirao je još jedan projekt zamjene dotrajalog centrifugalnog ventilatora u industrijskim pogonima. Radi se o do sada najvećem isporučenom centrifugalnom ventilatoru tipa VARSK 1250ZM sa visokoučinkovitim elektromotorom IE3 tipa H7AZ 200L-4.
U ovom slučaju KONČAR – MES ponudio je i izradio odgovarajuće konstrukcijsko rješenje sa centrifugalnim ventilatorom koji je spojen remenicom. Pokazalo se da je uslijed dugotrajnog rada ventilatora i utjecaja reagensa iz pare koja se izvlači iz komora za lijevanje čelika, dolazi do pojave korozije dijelova samog ventilatora. Iz navedenih razloga kućište ventilatora izvedeno je od nehrđajućeg čelika materijala AISI316, a rotor ventilatora od HARDOX lima otpornog na trošenje što čini razliku od prijašnje izvedbe realizirane sa čeličnim kućištem i rotorom.

Ovo je također jedan od primjera nove poslovne strategije KONČAR-MES za tržište Hrvatske na području industrijskih rješenja, gdje smo pokazali fleksibilnost u odabiru i isporuci specijalnih izvedbi centrifugalnih i aksijalnih ventilatora prema posebnim zahtjevima kupaca.

Share


Pošaljite upit

    Klikom na gumb, suglasni ste s Pravilima privatnosti stranice koncar-mes.hr