Nova lakirnica

KONČAR – MES investirao je u novu suvremenu lakirnicu sa svrhom poboljšanja kvalitete i produktivnosti proizvoda i usluga. Lakirnica se sastoji od tri kabine za ličenje od kojih su dvije za ličenje motora te jednom za ličenje dijelova motora. U mogućnosti smo u potpunosti zadovoljiti sve strože zahtjeve naših kupaca u pogledu zaštite od korozije, estetike i posebnih RAL boja, istovremeno zadovoljavajući sve međunarodne smjernice i ekološke standarde.

Poluautomatizirana lakirnica nadopunit će naše trenutne zahtjeve za volumenom i prilagoditi se povećanim potrebama za okvirima veličina motora do IEC 180. Kapacitet lakirnice povećava se za minimalno 25% (brzina lanca trenutno je 0,8 m/min dok je za staru brzina bila 0,3 m/min).

Proces lakirnice uključuje podiznu platformu za dizanje motora, farbanje, sušenje i skidanje motora putem podizne platforme. Procesi ličenja i sušenja se ponavljaju jednom ili više puta, ovisi o zahtjevima krajnjeg kupca. Motori do podizne platforme dolaze putem valjkastih montažnih linija te se isto tako i usmjeravaju prema skladištu.

Idejni raspored opreme u montaži je nastao upotrebom LEAN alata pri čemu nastavljamo s aktivnostima unaprjeđenja poslovanja i procesa sa uključivanjem zaposlenika u cilju postizanja izvrsnosti u proizvodnji elektromotora i ventilatora.

I ova investicija dio je značajnih ulaganja u poboljšanje tehnologije i transformaciju KONČAR – MESa prema održivoj tvornici.

 

Share


Pošaljite upit

    Klikom na gumb, suglasni ste s Pravilima privatnosti stranice koncar-mes.hr