Društvena odgovornost

Osim kvalitetom proizvoda, KONČAR-MES je svoju poziciju i status društveno odgovorne tvrtke stekao i dugogodišnjom izgradnjom odnosa s kupcima, korisnicima i poslovnim partnerima te kvalitetom odnosa prema svojim zaposlenicima, okolišu i cjelokupnom društvenom i gospodarskom okruženju.
KONČAR-MES vlastitim projektima u zajednici u praksi svjedoči dosljednu primjenu KONČAR-MES načela i etičnosti u poslovanju.

Uspostavili smo sustav upravljanja okolišem i postigli važne rezultate u gospodarenju otpadom i energijom. Kontinuirano planiramo, provodimo, provjeravamo i ocjenjujemo učinkovitost poduzetnih aktivnosti vezanih uz zaštitu okoliša. Koristimo moderne procese i tehnologije kako bismo poboljšali iskoristivosti energije i vode te smanjili emisije štetnih plinova u okoliš.

Izvješće o društvenom odgovornom poslovanju
Od ožujka 2007. godine KONČAR – Elektroindustrija član je UN-ova Svjetskog sporazuma Global Compact – najveće svjetske inicijative na području društveno odgovornog poslovanja, koja okuplja poslovni sektor, udruženja i organizacije. Članovi Global Compacta promiču primjenu temeljnih načela etičkog poslovanja s područja ljudskih i radnih prava, zaštite okoliša i borbe protiv korupcije.
Prvo Izvješće o društveno odgovornom poslovanju (DOP) Grupa KONČAR je objavila za 2006. godinu. Izvješće se odnosi na sva društva unutar Grupe.

Ciklus izvještavanja je godišnji, a Izvješće je usklađeno sa smjernicama Globalne svjetske inicijative (GRI) te načelima Global Compacta.

2019

2021

2022

Pošaljite upit

    Klikom na gumb, suglasni ste s Pravilima privatnosti stranice koncar-mes.hr