Kočioni motori

Kočioni motori u vrlo kratkom vremenu osiguravaju učinkovito i sigurno usporavanje ili zaustavljanje pogonske opreme. KONČAR-MES kočioni motori su standardni naponi motora modificirani za kočenje, tj. trofazni indukcijski motori sa standardnim dimenzijama i izlaznom snagom.

 

Naši trofazni indukcijski TEFC (IC 411) motori opremljeni sigurnosnim elektromagnetskim kočnicama pogodni su za upotrebu u dizalicama, strojevima za obradu drva, alatnim strojevima, vitlama, putnim dizalicama, spasilačkim brodovima, gornjoj i donjoj palubi brodske opreme i druge opreme za rukovanje i, općenito, na svim mjestima gdje je potrebno zaustavljanje mehanizama, mase kotača ili zaustavljanje zbog isključenja iz napajanja ili opasnosti.

 

Dizajnirani da udovolje najvišim zahtjevima moderne tehnologije, oni se zbog svog modularnog dizajna lako prilagođavaju različitim zahtjevima kupaca. Odlikuje ih visoka kvaliteta upotrijebljenih materijala, podmazanih za ležajeve, vremenske uvjete i završni premaz otporan na koroziju, trenje bez azbesta i izolacijski sustav visoke dielektrične čvrstoće namijenjen za napajanje preko statičke frekvencije.

 

Serija 5AZK – kućište od aluminija (56 – 160)
Serija 7AZK – kućište od lijevanog željeza (90 – 315)

Snaga od 0,06 do 200 kW

 

Vlastita proizvodnja kočnica KONČAR-MES do 1300 Nm sa ili bez ručice za otpuštanje, također dostupna i u brodskoj izvedbi. Konstrukcijski lagani za manipulaciju, jednostavni za sastavljanje te također vrlo tihi u radu.

    Kontaktirajte nas:

    Pošaljite upit

    Klikom na gumb, suglasni ste s Pravilima privatnosti stranice koncar-mes.hr

    Pošaljite upit

      Klikom na gumb, suglasni ste s Pravilima privatnosti stranice koncar-mes.hr