Jednofazni motori

Prikladni za ruralne uvjete napajanja kao i kućanstva. Prilagodljivi dizajn pogodan je za različite primjene i potrebe.

Serije i veličine:

  • 5AZC 63-100 (radni kondenzator)
  • 5AZCD 71-100 (radni i zaletni kondenzator)

Jednofazni asinkroni kavezni elektromotori potpuno zatvorene izvedbe i hlađeni vlastitim ventilatorom (IC 411) prikladni su za različite primjene kao što su:

  • ventilacija
  • isporuka stlačenog zraka
  • crpljenje tekućina
  • poljoprivreda i prehrambena industrija
  • mali proizvodni pogoni
  • kućanstva

Projektirani za pouzdanost u svakodnevnoj uporabi i u vrlo teškim radnim uvjetima radi svoje modularne konstrukcije, ispunjavaju različite zahtjeve korisnika. Odlikuju se visokom kakvoćom upotrijebljenih materijala, ležajevima podmazanim za vijek trajanja, završnim premazom otpornim na utjecaje vremena i koroziju, izdržljivim izolacijskim sustavom te niskim operativnim troškovima.
Jednofazni asinkroni elektromotori s kondenzatorom za trajni rad serije 5AZC vrlo su prikladni za veliki broj pogona, posebice onih s laganim zaletom, s obzirom da se veliki broj pogona pokreće neopterećen ili s vrlo malim opterećenjem. Posebno su prikladni za pogone ventilatora, kružnih pila, brusilica, centrifugalnih pumpi, raznih mlinova, bušilica i sl.

 

Jednofazni asinkroni elektromotori s pogonskim i zaletnim kondenzatorom 5AZCD (elektromotori s povećanim poteznim momentom) nalaze primjenu u pogonima s teškim uvjetima rada. Posebice su prikladni za pogone kompresora, raznih preša, mlinova, strojeva za vršenje i ostalih teških poljoprivrednih strojeva.

 

Zaletni kondenzator uključen je za vrijeme zaleta paralelno s pogonskim kondenzatorom, a isključuje ga centrifugalna sklopka kad elektromotor postigne cca 80% nazivne brzine vrtnje. Priključna kutija jednofaznih elektromotora u osnovnoj izvedbi izrađena je od plastične mase, a pored priključne pločice u kutiju su smješteni i kondenzatori. Kutija je opremljena kabelskom uvodnicom za uvod priključnog kabela.

 

Na elektromotore se u pravilu prigrađuju najviše dva kondenzatora. Ukoliko je potreban veći broj kondenzatora, kondenzatore isporučujemo odvojeno. Sve to daje vam dodatno povjerenje da će vaši ventilatori, crpke, kompresori ili neki drugi radni strojevi biti prikladno opremljeni elektromotorima ove moderne serije.

    Kontaktirajte nas:

    Pošaljite upit

    Klikom na gumb, suglasni ste s Pravilima privatnosti stranice koncar-mes.hr

    Pošaljite upit

      Klikom na gumb, suglasni ste s Pravilima privatnosti stranice koncar-mes.hr